Activiteiten en aanbiedingen

Alle aan de Kunstweek deelnemende galerieën, kunstuitlenen, kunstmusea en andere instellingen met een verbintenis met beeldende kunst, bieden u tijdens de Kunstweek allerlei acties, activiteiten en speciale aanbiedingen.

Aanmelden als deelnemer

Galerieën, kunstuitlenen, kunstmusea en andereinstellingen met een verbintenis met beeldende kunst, die mee willen doen met de Kunstweek, klikken hier.


Organisaties met een relatie met beeldende kunst, worden tijdens de Kunstweek in de schijnwerpers gezet. Naast galerieën, kunstuitlenen, ateliers, kunsthandels, veilinghuizen en kunstmusea, ook stadskantoren, restaurants met kunst, theaters met kunst, bedrijven met kunst en andere organisaties en ondernemingen die hun kunst extra onder de aandacht willen brengen.

Kom tijdens de Kunstweek naar…

Home De Kunstweek Kom tijdens de Kunstweek naar…

Van welke extra activiteiten kunt u tijdens de Kunstweek extra genieten?

Hieronder vindt u een overzicht van de organisaties, waaronder galerieën, kunstmusea, gemeenten en ateliers, waar u tijdens de Kunstweek extra van kunst kunt genieten.

Sorteren op: plaatsnaam | alfabetische volgordeAldtsjerk

Alkmaar

 • Atelier Elly Berkhout-van Herwijnen
  De Overtoom 28
  1823 BN ALKMAAR
  ellyvanherwijnen.exto.nl

  Monoprints en acrylschilderijen. Workshop/cursus monoprint.
naar boven

Almere

naar boven

Almere-Haven

 • Frea-Art
  De Paal 37
  1351 JC ALMERE-HAVEN
  www.frealenger.nl

  Frea Lenger. Schilder, etser, drie dimensionale materialen, metalen gazen, plexiglas. Als u haar werk tijdens de Kunstweek wilt komen bewonderen, kunt u een afspraak maken via kunst@frealenger.nl. 
naar boven

Alphen aan den Rijn

naar boven

Amersfoort

 • Artré kunstenaarscollectief
  Hellestraat 24 (ingang Torenstraat)
  3811 LL AMERSFOORT
  www.jaaphettinga.nl

  Abstract schilderij, 190 x 190 cm, acryl op doek.
 • Kunstuitleen Amersfoort
  Eemplein 71
  3812 EA AMERSFOORT
  www.bibliotheekeemland.nl

  De Kunstuitleen Amersfoort biedt 1100 werken van hedendaagse (Eemlandse)kunstenaars te leen aan. Voor slechts 6 euro per maand kunt u al een werk mee naar huis nemen. Deskundigen helpen u tijdens openingsuren uw wens te verwezenlijken.
naar boven

Amsterdam

 • Galerie MG
  Spiegelgracht 6 sous
  1017 JR AMSTERDAM
  www.marco-gasparri.com

  De Galerie MG is gehuisvest in het souterrain van een monumentaal pand in het Spiegelkwartier in Amsterdam, op 3 minuten lopen van het Rijksmuseum. De Galerie MG exposeert fijngeschilderde stillevens in olieverf van Marco Gasparri en werken van andere kunstenaars.
 • Hbo bachelor docent Beeldende Kunst en vormgeving
  Zeeburgerdijk 112
  1094 AJ AMSTERDAM
  www.academievoorbeeldendevorming.nl

  Behaal je 1e graads lesbevoegdheid docent Beeldende kunst en vormgeving in deeltijd. Bezoek de Open dag op zaterdag 14 november van de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (AHK) Locatie: Zeeburgerdijk 112, 1093 AJ Amsterdam; tijd: 10.00 - 16.00 uur. Informatie en aanmelden via <a href="http://www.academievoorbeeldendevorming.nl">www.academievoorbeeldendevorming.nl</a>.
 • Morren Galleries Amsterdam
  Prinsengracht 572
  1017 KR AMSTERDAM
  www.morrengalleries.nl

  Morren Galleries is al 23 jaar specialist in hedendaagse kunst, met een breed scala aan kunstenaars. Gevestigd in monumentale panden in het museumkwartier in Utrecht en het Spiegelkwartier in Amsterdam. Op beide locaties is een deel van het pand gereserveerd voor de Portretwinkel. Hier wordt bemiddeld in portretten in opdracht van mens en dier.
 • Portretschool Amsterdam
  Utrechtsedwarsstraat 28 A/L
  1017 WG AMSTERDAM
  www.portretschoolamsterdam.nl

  Portretschool Amsterdam biedt de enige, exclusieve opleiding tot (semi)professioneel portretschilder in Nederland. Naast de tweejarige opleiding zijn er jaarcursussen portretschilderen, zomerschool, portretschilderen voor tieners en eendaagse workshops. De lessen worden gegeven door portretschilder en auteur (kunstmagazine Palet) Liesbeth van Keulen.
 • Van Beek Art Supplies
  Weteringschans 201-205
  1017 XG AMSTERDAM
  www.vanbeekart.nl

  Ontwerp-, teken-, presentatie-, airbrush-, computer- en kantoormaterialen, Urban Art en model- en maquettebouw.
 • Van Beek Art Supplies
  Stadhouderskade 63-65
  1072 AD AMSTERDAM
  www.vanbeekart.nl

  Kunstenaarsbenodigdheden.
 • Van Beek Art Supplies
  Stadhouderskade 62
  1072 AD AMSTERDAM
  www.vanbeekart.nl

  Lijstenmakerij.
 • De Zondagsschilders
  Geldersekade 101
  1011 EM AMSTERDAM
  www.dezondagsschilders.nl

  De Amsterdamse vereniging De Zondagsschilders biedt haar leden de gelegenheid om zelf kunst te maken en daarin steeds verder te groeien. Zeven dagen per week zijn er 25 groepen actief. Er wordt serieus gewerkt onder begeleiding van enthousiaste beroepskunstenaars. Er zijn ook verschillende vrije werkplaatsen zonder docent en er worden ook korte cursussen gegeven. Zie voor al onze dag- en avondcursussen www.dezondagsschilders.nl. Tijdens de Kunstweek kunt u kennismaken met ons cursusaanbod. Op de facebook-pagina van Stichting Kunstweek (www.facebook.com/stichtingkunstweek) vindt u tijdens de Kunstweek een overzicht van de openbare cursussen.
naar boven

Apeldoorn

 • Markant, Centrum voor Kunsteducatie
  Nieuwstraat 379
  7311 BR APELDOORN
  www.markantapeldoorn.nl

  Markant geeft kinderen, jongeren en volwassenen muziekles, workshops en cursussen in dans, theater, tekenen, schilderen, beeldhouwen, edelsmeden, animatie, fotografie, mode, schrijven en nog veel meer. De lessen en cursussen van Markant worden gegeven op meerdere plekken in Apeldoorn. Behalve op cursuslocaties zijn de docenten actief op scholen, in de wijken en bij bedrijven. Dit alles onder het motto: Beleef meer met kunst!
naar boven

Arnhem

 • De Boog coaching & creativiteit
  De Brink 13
  6842 AT ARNHEM
  www.deboogcoaching.nl

  Atelierverkoop tijdens Nationale Kunstweek op De Brink 13 in Arnhem. Verkoop van eigen werk bij De Boog Coaching en Creativiteit. Geïnspireerd door de Zeeuwse kust, de uiterwaarden bij Arnhem en Nijmegen en de Brabantse bossen abstraheert René Schiffers het landschap tot een verrassende beweging op het doek. Bent u op zoek naar een mooi schilderij? De diepte, de druktechnieken, het Pruisisch blauw en de grote afmeting voegen iets toe aan uw ruimte. Naast het schilderen heeft hij, door zijn jarenlange ervaring en opleiding als Therapeut Beeldend, een eigen manier ontwikkeld om coachend te werken met kinderen en volwassenen. Het materiaal is het middel om tot verandering of oplossingen te komen. Tevens geeft hij wekelijks teken- en schilderles en open atelierdagen. Samen met Jolanda Klijn ontvangt hij, zowel in Arnhem als in Doornenburg, groepen voor creatieve workshops, teambuilding en naschoolse activiteiten. U bent ook welkom in ‘Galerie De Boog’, Blauwe Hoek 24 Doornenburg voor zijn permanente expositie. Voor informatie of persoonlijke bestelling op maat bel 06-34933815 of kijk op www.reneschiffers.com en www.deboogcoaching.nl.
naar boven

Baard

 • Atelier Truus Huijbregts
  Tongerwei 4
  8834 XC BAARD
  www.filtviltwerk.nl

  <p>Viltkunstenaar Truus Huijbregts is diep geraakt door de troosteloze beelden van de kinderen, gezinnen, vluchtelingen, op zoek naar een veilig oord. Zij vindt het haar taak, als kunstenaar, een steentje bij te dragen aan de hulp voor vluchtelingen. Project ‘Kussen voor vluchtelingen’: In het kader van de Nationale Kunstweek exposeert viltkunstenaar Truus Huijbregts in haar atelier te Baard. Tijdens deze expositie kunt u een uniek gevilt kussen aanschaffen. De opbrengst van deze ‘Kussen(s) voor Vluchtelingen’ gaat geheel naar Vluchtelingenwerk Nederland.Zie voor overige onderdelen van dit project: www.filtviltwerk.nl en FB-pagina ‘Kussen voor vluchtelingen’. De expositie is in het weekend geopend voor publiek: 7 en 8 november en 14 en 15 november, van 13.00 tot 17.00 uur.&nbsp; </p>
naar boven

Badhoevedorp

 • Van Beek Art Supplies
  Stevinstraat 7b
  1171 XW BADHOEVEDORP
  www.vanbeekart.nl

  Kunstenaarsbenodigdheden en afhaalcentrum voor van te voren telefonisch bestelde materialen.
naar boven

Bergen (Limburg)

 • De Bakkerij, kunsthuis
  Kerkstraat 1 A
  5854 AJ BERGEN (LIMBURG)
  www.bakkerijbergen.nl

  Kunsthuis De Bakkerij wil antwoord geven om op een andere manier in contact te komen met kunst. Ervaar de rust en de gezelligheid en laat u inspireren in een nostalgische omgeving van een bakkersoven (1933) in het Limburgse dorpje Bergen (aan de Maas).
naar boven

Berkel en Rodenrijs

 • Atelier de Hichte
  Kleihoogt 1
  2651 KV BERKEL EN RODENRIJS
  www.hichte.nl
 • Atelier/Artotheek Overdevest
  Meerweg 55
  2651 KR BERKEL EN RODENRIJS
  www.atelieroverdevest.nl

  Kleurrijke, expressieve kunst van Arno Overdevest. Te huur en te koop. Tevens werk van Stan Hill, Rien Kraayenbos, Edith Madou en Piet van der Burg.
naar boven

Blijham

naar boven

Boxmeer

 • Diny Lamers tekenen en schilderen
  Floralaan 27
  5831 TC BOXMEER
  www.dinylamers.nl

  Tijdens de Kunstweek is er een expositie van werkstukken van cursisten in het Atelier en een gratis schilderworkshop.
naar boven

Breskens

 • Atelier Van der Lee
  Dorpsstraat 4
  4511 EG BRESKENS
  www.wilmavanderlee.nl

  Kunstenaars werken met een thema in het atelier.
naar boven

Bussum

 • Van Beek Art Supplies
  Kapelstraat 9
  1404 HT BUSSUM
  www.vanbeekart.nl

  Kunstenaarsbenodigdheden.
naar boven

Den Haag

 • Cijfers en Glas
  Zuidlarenstraat 57 unit 1.15
  2545 VP DEN HAAG
  www.cijfersenglas.nl

  Glas is een materiaal dat mij uitdaagt. Door het te verhitten, te slijpen, te snijden en te versmelten maak ik er de mooiste objecten van. Glas is sterk en breekbaar, glashard en zo zacht als boter, het heeft een gladde chique uitstraling of je houdt het juist scherp en ruw. Het vangt het licht en laat mijn ontwerpen nog meer stralen. Je kunt zelfs kleding en organische voorwerpen omzetten in glas. In mijn ontwerpen is duidelijk mijn voorkeur voor kleur te zien. Ik verwerk het glas tot sieraden soms in combinatie met zilverdraad of edelstaal, ik bouw met glas door middel van verlijming, versmelt het tot objecten en maak er in combinatie met hout design meubelen van.
 • Stichting Make It ART Worthy
  Noordwal 18
  2513 EB DEN HAAG
  www.miaw.nl

  Stichting MIAW staat voor het laagdrempelig verbinden van Kunst en Maatschappij in brede context. Dat doet zij door ruimte te bieden aan kunstenaars, door middel van het creëren van open en zichtbare werkplekken, het houden van een maandelijkse expositie van werk van bewust niet geballoteerde kunstenaars en mogelijkheden te scheppen voor het geven van workshops en cursussen van zeer uiteenlopende aard. Samenwerking met instanties en organisaties op divers gebied, een duurzaam (her)gebruik van middelen/mogelijkheden en het ultiem bevorderen van creativiteit voor jong en oud. Iedere dag open van 10.00 tot 18.00 uur.
naar boven

Deventer

 • BEK Gallery
  Sijzenbaanplein 17-19
  7411 HL DEVENTER
  www.bekgallery.com

  B.E.K. Gallery is een galerie, atelier en ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers.
 • Kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij Deventer
  Mr. H.F. de Boerlaan 151
  DEVENTER
  www.kunstuitleen-deventer.nl

  Kunstuitleen Deventer, voorheen bekend als Kunstenlab, is een Kunstuitleen en Galerie met betaalbare hedendaagse kunst die zowel te huur als te koop is. De collectie bestaat uit ca. 2000 werken. In de Lijstenmakerij is een ruime sortering houten en aluminium lijsten, samen met honderden kleuren passepartouts en diverse glassoorten. Hiermee kunnen we vrijwel alles voor U inlijsten. Daarnaast zijn we specialist in ophangsystemen, is er een eigen restaurator voor het reinigen en repareren/restaureren van uw schilderijen en hebben we een samenwerkingsverband met een goede interieur-en lichtadviseur.
naar boven

Dordrecht

 • Atelier KunstKop
  Meidoornlaan 27
  3319 HP DORDRECHT
naar boven

Eindhoven

 • Van Beek Art Supplies
  Kruisstraat 80-86
  5612 CK EINDHOVEN
  www.vanbeekart.nl

  Kunstenaarsbenodigdheden, lijstenmakerij, computer-, teken-, ontwerp-, presentatie- en kantoormaterialen.
naar boven

Ermelo

 • Kunstuitleen Noordwest Veluwe
  Burg. Langmanstraat 4
  ERMELO


  Kunstuitleen Noordwest Veluwe, voorheen bekend als CBK Ermelo, is een Kunstuitleen en Galerie met betaalbare hedendaagse kunst die zowel te huur als te koop is. De collectie bestaat uit ca. 2000 werken. Als extra dienstverlening hebben we een uitgebreid assortiment ophangsystemen, is er een eigen restaurator voor het reinigen en repareren/restaureren van uw schilderijen en hebben we een samenwerkingsverband met een goede interieur-en lichtadviseur.
naar boven

Gilze-Rijen

 • Atelier Art Alliance - atelier van Hanneke van Heusen
  Looiersveld 11
  5121 KC GILZE-RIJEN


  Atelier Art Alliance is het schildersatelier van Hanneke van Heusen. Tijdens het eerste weekend van de Kunstweek is het atelier geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Hanneke ontvangt u graag voor een rondleiding langs haar lyrisch abstracte werken. Zij werkt in diverse technieken rondom haar thema : de Reizigster en haar bijzondere ontmoetingen. Tijdens het Kunstweek weekend ontvangt zij als gast kunstenaressen Sara van Roon en Suzan Krook . Sara van Roon heeft een voorkeur voor figuratieve uitdrukkings-vormen. Schoonheid en liefde zijn de thema's die als een rode draad door haar werk heen lopen. Zij werkt voornamelijk met brons. Suzan Krook tekent met grote precisie voorwerpen uit de natuur. Op zaterdag 7 november 2015 zijn er workshops in het atelier. Workshop schilderen met acryl om 10.00 uur en een workshop boetseren (kinderhoofdje) om 13.00 uur. Voor deelname kunt u contact opnemen met Hanneke (0628723069) of Sara ( 0648176258), Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kosten 35 euro incl. materialen en koffie/thee. U bent van harte welkom!
naar boven

Gouda

 • Bert Hermans schilderijen
  Vest 69
  2801 VE GOUDA
  www.kunstinzicht.nl/kunst/adres/11855/bert-hermans.html

  Bert Hermans heeft een atelier aan de Vest in Gouda, waar hij vooral olieverfschilderijen maakt. Zijn belangrijkste thema is industrieel en cultureel erfgoed. Inspiratiebron voor zijn schilderijen zijn verlaten en vaak vervallen gebouwen, die hij net voor de sloop of de verbouwing vastlegt door schetsen en foto’s. Kleurgebruik en lichtinval maken zijn schilderijen tot een bijzondere belevenis. Donkere troosteloosheid maakt plaats voor licht en warmte.
naar boven

Groningen

 • Atelier van kunstschilderes Coos Akkerman
  Hiddemaheerd 147
  9737 JJ GRONINGEN
  coos1--2.exto.nl

  Ik creeer schilderijen puur vanuit mijn hart, waarin spiritualiteit, gevoel, emotie, mijn inspiratiebronnen zijn.
naar boven

Haarlem

naar boven

Harderwijk

naar boven

Haren

 • 't Clockhuys-Centrum voor Kunst & Cultuur
  Brinkhorst 3
  9751 AS HAREN
  www.clockhuys.com

  't Clockhuys-Centrum voor Kunst en Cultuur verzorgt lessen, cursussen en workshops op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst. Tijdens de Kunstweek zijn alle lessen (kinderen en volwassenen) gratis toegankelijk. Kijk voor het programma op onze site. Speciale Sint Maarten Kindermiddag op 11 november: 'Maak je snoepdoos' en 'Zing Sint Maarten aan de piano'. Ook te volgen via www.facebook.com/ClockhuysCKC.
naar boven

Hazerswoude-Dorp

 • Galerie en Beeldentuin Lærken
  Bent 2
  2391 JJ HAZERSWOUDE-DORP
  www.laerken.nl

  Lærken exposeert en verkoopt in Nederland en Denemarken moderne kunst van voornamelijk Nederlandse en Deense kunstenaars: schilderijen, beelden, glas, keramiek en sieraden, zie ook Laerken.nl.
naar boven

Heemskerk

 • Stichting Kijk! Heemskerk
  Maerten van Heemskerckplein 1
  1964 EZ HEEMSKERK
  www.facebook.com/stichtingkijkheemskerk

  Er is een prachtige expositie van Erik Sok en Ellen van Putten te bezoeken van 31 oktober t/m 27 november.
naar boven

Heerde

naar boven

Heerenveen

 • Kirsten Krijthe - schilder/tekenaar
  Leeuwarderstraatweg 8
  8441 PE HEERENVEEN
  www.kirstenkrijthe.nl

  Realistische schilderijen en pentekeningen met een beetje fantasie.
naar boven

Heerhugowaard

 • Schilderskring Indigo
  Van Eedenplein 5
  1702 GW HEERHUGOWAARD
  www.theartofdita.nl

  Tijdens de kunstweek staan onze deuren open. Op dinsdag wordt er van 9.30-11.30 en 12.45-14.45 uur gewerkt en woensdag van 13.00-15.00 uur. Er is dan een mogelijkheid om te zien hoe kunst wordt gemaakt. Vrijdag 13 november wordt er een workshop koeien schilderen gegeven. Tijden zijn van 13.00 tot 17.00 uur, de workshop is inclusief materiaal.
 • Kunstkring Plein 4 - Heerhugowaard
  Middenwaard 58
  1703 SH HEERHUGOWAARD


  Kunstkring Plein 4 uit Heerhugowaard bestaat uit 14 beeldende kunstenaars. Het werk is zeer gevarieerd: beelden van steen, glaskunst, schilderijen, keramiek en bronzen beelden. Dit wordt gepresenteerd in een eigen locatie in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. Jaarlijks wordt een overzichtsexpositie gehouden van nieuw werk. Ook wordt deelgenomen aan diverse kunstmanifestaties zoals de Kunstparade in Heiloo en de Kunst10daagse in Bergen. Tijdens de Nationale Kunstweek wordt dagelijks in het winkelcentrum door één van de leden een demonstratie gegeven. Op zondag 8 november wordt het publiek in de gelegenheid gesteld om mee te schilderen aan een drieluik. Het resultaat zal eind november worden geschonken aan de Stichting Kinderopvang in Heerhugowaard, die dit jaar 45 jaar bestaat.
naar boven

Hem

 • Noortje Peerdeman-Raven
  Hemmerbuurt 165
  1607 CG HEM
  www.noortjepeerdeman.com

  Dynamische schilderijen en tekeningen van Noortje Peerdeman-Raven.
naar boven

Herten

 • Hanny Delahaye
  Langen Dries 6
  6049 KS HERTEN
  www.hannydelahaye.nl

  Hanny Delahaye, beeldend kunstenaar, schilderijen, brons sculpturen, glasobjecten en beelden.
naar boven

s-Hertogenbosch

 • Jolande van Lith
  Orthen 124
  5231 XT S-HERTOGENBOSCH
  www.jolandevanlith.com

  Jolande van Lith is naast haar kunstopleiding (fotografie en ontwerpwetenschappen) ook Post Doctoraal gespecialiseerd in gedragstherapie. Door deze combinatie van studies heeft zij niet alleen leren kijken naar de buitenkant maar vooral ook naar het innerlijk. Jolande is gefascineerd door de worsteling van de menselijke geest en de eeuwige dialoog tussen goed en slecht. Kenmerkend in haar werk is de donkere rauwe schaduw van het leven die zij niet schuwt. Haar werk laat zich daarom niet altijd in een blik vangen. Emoties worden zichtbaar door de eenvoud van enkele lijnen. Net als de lagen van de ziel verbergt haar kunst duistere dromen.. Jolande van Lith is door de 'Verkiezing Kunstenaar van het Jaar' terecht gekomen in de top 100 van de meest gewaardeerde hedendaagse kunstenaars (Stichting Kunstweek). Ze is regelmatig op radio en TV te vinden om over haar kunst te vertellen. Haar werk bevindt zich in internationale collecties wereldwijd.
naar boven

Hoogezand

naar boven

Koog aan de Zaan

 • Zaanse schilderskring
  Leeghwaterstraat 82 (t.o. Museumlaan 54) (2e etage)
  1541 LV KOOG AAN DE ZAAN
  www.zaanseschilderskring.nl

  Wekelijks komen de schilders van de Zaanse Schilderskring bijeen om in een ongedwongen sfeer te schilderen. Zij helpen elkaar bij het oplossen van problemen die ze tijdens het schilderen tegenkomen.
naar boven

Landsmeer

naar boven

Leeuwarden

 • Fries Museum
  Wilhelminaplein 92
  8911 BS LEEUWARDEN
  www.friesmuseum.nl

  Het Fries Museum in Leeuwarden vertelt verhalen over een eigenzinnig stukje ‘buitenland in Nederland’. Eeuwenoude terpschatten, het mooiste zilver en kleurrijke kostuums vind je er zij aan zij met Friese en (inter)nationale kunst en design. Het museum staat bovendien doorlopend bol van spannende activiteiten en verrassende tentoonstellingen. In de museumwinkel vind je de leukste cadeau's met een Fries tintje. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
naar boven

Leiden

 • ELC
  Swammerdampad 91
  2334 DA LEIDEN


  Organisatie ELC houdt zich bezig met Kunst, Licht en Cultuur. Wij werken in opdracht en in overleg en maken sculpturen in steen, metaal en hout die uitdrukking geven aan genoemde combinatie.
naar boven

Lisse

 • Kunsthandel/galerie
  Kanaalstraat 39
  2161 JB LISSE
  www.grachthuisje.nl

  HENRI HESS - ongecompliceerd en veelkleurig - "schilderen is mijn leven, ik kan geen dag zonder". Beter kan de gedreven kunstenaar uit Eindhoven niet worden omschreven! En zoals hij zich uitdrukt, zo is zijn stijl van werken: direct, ongecompliceerd en veelkleurig. In zijn doeken is zijn arbeidsvreugde terug te vinden. Met grote uitdrukkingskracht schildert hij dorpsgezichten, landschappen, waterpartijen, stillevens en portretten. Tijdens de Kunstweek wordt een expositie georganiseerd rondom de kunstenaar Henri Hess ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag. De expositie is van 6 november t/m 29 november in onze galerie, een uitstekend begin van de kunstweek dus!
naar boven

Maasbracht

 • Huiskamergalerie / Schildersatelier annex Refuge
  Kruchterstraat 57
  6051 CB MAASBRACHT
  www.catharina-van-ameijde.nl

  Huiskamergalerie en schildersatelier annex Refuge 'bij ons Mam'. De bovenverdieping, slaapplaats voor 'Langeafstandswandelaars' en Fietsers en Pelgrims met een Credential of Pelgrimspaspoort en voor leden van Vrienden op de Fiets, St. Jacobs genootschap en Sultanstrail.
naar boven

Maastricht

 • Beeldhouwer/Edelsmid
  Ganzenstraat 29
  6219 AZ MAASTRICHT
naar boven

Middelburg

 • GalleryMaritime
  Gortstraat 43
  4331 LB MIDDELBURG
  www.gallerymaritime.nl

  GalleryMaritime, wereldwijd bekend in specialisme en originaliteit van moderne maritieme kunst.
naar boven

Moerkapelle

 • Atelier Artistique
  Raadhuisstraat 23
  2751 AT MOERKAPELLE
  www.atelierartistique.nl

  Atelier Artistique is het atelier van Ingrid Bovekerk-v.d. Vlugt en er worden teken- en schildercursussen gegeven aan kinderen en volwassenen.
naar boven

Munein

naar boven

Nijmegen

 • Cultuurspinnerij de Vasim
  Winselingseweg 41
  6541 AH NIJMEGEN
  www.devasim.nl
naar boven

Olburgen

 • Peace in Design
  Olburgseweg 2
  7225 NB OLBURGEN
  www.peaceindesign.com

  Peace in Design exposeert het werk van beeldend kunstenares Purusha van de Graaf. Zij schildert kleurrijke innerlijke landschappen die mensen raken. “De kunst van Purusha maakt mij blij! Voornamelijk door de vormen en het kleurenpallet dat zij gebruikt. Zij voeren je mee naar een andere wereld”. Het werk is opgenomen in diverse nationale en internationale kunstcollecties en op talloze plaatsen geëxposeerd zoals o.a. in New York. Purusha zal zelf aanwezig zijn tijdens de activiteiten die er georganiseerd worden tijdens de Kunstweek.
naar boven

Oss

 • Stichting Ruw'Art
  Houtstraat 19
  5341 GG OSS


  Profielschets van de Stichting Ruw’Art Doel van de Stichting: Kunst promoten in de meest algemene zin , mensen enthousiast maken voor kunst, zodat ze het wellicht zelf gaan beoefenen. De leden van de Stichting laten resultaten zien van eigen werk in het atelier en in de expositieruimte. Zij nemen deel aan diverse activiteiten die in Oss worden georganiseerd. Daarnaast participeren zij in de werkgroep Cocreatie, die eraan werkt om diverse groepen van creatievelingen in de gemeente Oss met elkaar in contact te brengen en samen dingen te doen.. Geschiedenis Drie jaar geleden kregen enkele amateurkunstenaars de gelegenheid om tijdelijk een leegstaand winkelpand in winkelcentrum de Ruwert in Oss te gebruiken om hun kunst te laten zien. Met zijn zessen hebben ze er ruim anderhalf jaar gezeten, met veel bekijks en naamsbekendheid tot gevolg. Ze noemden zich het ‘Ruw’Art‘ collectief. In het voorjaar van 2014 moesten ze het pand verlaten. In september 2014 kregen de Ruw’ Arters via het centrummanagement van Oss de vraag of ze belangstelling hadden voor een groot pand in de binnenstad van Oss, aantrekkelijk gelegen vlakbij een groot parkeerterrein aan de rand van het centrum. Ze benaderden een aantal amateurkunstenaars die de basis gingen vormen van Ruw’Art atelier en expositie. De naam Ruw’Art bleef maar het collectief werd omgevormd tot een stichting. Ruw’Art is een begrip geworden in de Houtstraat en het centrum van Oss. Ruw’Art telt op dit moment 17 leden. Het atelier biedt volop ruimte om te werken in de ‘schilderhoek’ en de ‘beeldhouwhoek’. Het aanbod is heel gevarieerd. Er zijn binnen de Stichting Ruw’Art beeldhouwers, tekenaars, een keramiste en schilders (abstract, portret en realistisch). Iedereen heeft een plek in de expositieruimte om zijn werk zo optimaal mogelijk te presenteren. De twee etalages links van de ingang zijn beschikbaar voor gastexposanten. Hiervoor bestaat inmiddels al een wachtlijst.
naar boven

Otterlo

naar boven

Oud-Beijerland

naar boven

Reeuwijk

naar boven

Rijswijk

 • Kunstuitleen Rijswijk
  Gen. Eisenhowerplein 101
  2288 AG RIJSWIJK
  www.bibliotheekaandevliet.nl

  De Kunstuitleen in de bibliotheek locatie Rijswijk beschikt over een uitgebreide collectie kunstwerken die u kunt lenen. Verder verkoopt de Kunstuitleen kunstwerken en adviseert ze particulieren en bedrijven op het terrein van beeldende kunst. Tevens organiseert de Kunstuitleen 11 tentoonstellingen per jaar.
naar boven

Rotterdam

 • Kunst Entrepot Rotterdam
  Vijf Werelddelen 71
  3071 PS ROTTERDAM
  www.kunstentrepot.123website.nl

  Groepsexpositie van 10 beeldend kunstenaars in het Entrepot gebouw in Rotterdam, naast het restaurant-cafe-Okay.
 • Thyade Art
  Hoogstraat 31-33
  3011 PE ROTTERDAM
  www.thyade.nl

  Thyade Art heeft prachtige galerieruimte met kleurrijke, moderne kunst. Te huur, te leen en te koop. Ook grote collectie kunstobjecten en kunstcadeaus. Bij besteding van € 50,- of meer in onze kleurrijke galerie/kunstuitleen Thyade Art aan de Hoogstraat 31-33 in Rotterdam, tijdens de Kunstweek, bieden wij gratis heerlijke kop koffie/thee aan met smakelijke, huisgemaakte taartpunt.
 • Van Beek Art Supplies
  Hoogstraat 58-64
  3011 PT ROTTERDAM
  www.vanbeekart.nl

  Kunstenaarsbenodigdheden, lijstenmakerij, computer-, teken-, ontwerp-, presentatie- en kantoormaterialen.
naar boven

Rozenburg

naar boven

Ruurlo

 • Kunstkring Ruurlo
  Nieuwe Weg 5-10
  7261 NL RUURLO
  www.kunstkringruurlo.nl

  Wij organiseren concerten, tentoonstellingen en geven cursussen.
naar boven

Scheveningen

 • Kunst Op Scheveningen
  Keizerstraat 149
  2584BD SCHEVENINGEN
  www.kunstopscheveningen.nl

  Collectief van Scheveningse kunstenaars met betaalbare kunst in diverse disciplines.
naar boven

Schijndel

 • Kunstroute Schijndel app
  Pompstraat 17
  5481 BL SCHIJNDEL
  www.vvvschijndel.nl

  Zaterdag 7 november om 13.00 uur wordt de ‘Kunstroute Schijndel app’ gelanceerd op de Markt in Schijndel. De gemeente Schijndel heeft in de loop der jaren een bijzondere kunstcollectie opgebouwd. Het aantal kunstwerken in de openbare ruimte is inmiddels de 100 gepasseerd en voor de toekomst blijft kunst één van de bouwstenen van de gemeente Schijndel. De Kunstroute app Schijndel toont alle kunstwerken die deel uitmaken van de openbare kunstcollectie. De werken bevinden zich in de openbare ruimte en enkele in de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis. De app geeft achtergrondinformatie over de kunstwerken en bevat vier verschillende routes om te wandelen of te fietsen. Voor kinderen is bij de route Geschiedenis een quiz ingebouwd. U kunt de app vinden in de Google of Apple playstore en is gratis te downloaden op uw mobiele telefoon. Combineer uw wandeling of fietstocht met een bezoek aan Museum Jan Heestershuis (museumjanheestershuis.nl) of De Glazen Boerderij (deglazenboerderij.com) op de Markt. U kunt uw auto gratis parkeren in parkeergarage Lochtenburg in de Mieke de Brefstraat. Voor meer informatie: vvvschijndel.nl.
naar boven

Sint Maarten

 • Peter IJsseldijk
  Stroet 63
  1744 GK SINT MAARTEN
  www.art-point.me

  Peter IJsseldijk houdt Open Huis. Zijn tekeningen, schilderijen en bronzen beelden kunt u bekijken tijdens de Kunstweek van 13.00 tot 17.00 uur.
naar boven

Sittard

 • Galerie Dabekaussen
  Engelenkampstraat 21 A
  6131 JD SITTARD
  www.dabekaussen.nl

  Galerie &amp; kunstuitleen.
naar boven

Spijkenisse

 • Regio Art Rijnmond RAR
  Noordeinde 7
  3201 AK SPIJKENISSE
  www.regioartrijnmond.nl

  Regio Art Rijnmond (RAR) is een vereniging van beeldende kunstenaars, opgericht in 1992. De kunstenaarsvereniging is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met bijna 60 beroepsleden. De RAR runt een eigen galerie en kunstuitleen voor zowel particulieren als bedrijven en instellingen. In de Galerie wordt een ruim aanbod aan grafiek, aquarel, acrylverf, olieverf, ruimtelijk werk, brons, staal, steen, keramiek, hout, kunststoffen e.d. aangeboden. Bovendien worden er maandelijks wisselende exposities gehouden. Ruimtelijk werk kunt u zien in de Beeldentuin.
 • Gallery The Window
  Hongerlandsedijk 646
  3201 LW SPIJKENISSE
  www.thewindow.gallery

  The Window is een expositieruimte waarin zowel werk van Wanda Klein en Bram van Baalen, als werk van andere kunstenaars te zien is. The Window is tijdens de Kunstweek in het weekend 's middags geopend en op werkdagen tussen 19.00 en 21.30 uur.
naar boven

Steyl

naar boven

Tilburg

 • Contrast Kunstuitleen Galerie
  Besterdring 46
  5014 HL TILBURG
  www.contrast-kunst.nl

  Kunstuitleen Contrast verhuurt kunst aan particulieren en bedrijven. Een hedendaagse collectie kunst die u kunt huren of huren in combinatie met een spaarsysteem. Een gratis proefplaatsing en bij een jaarcontract huurt u bovendien 2 maanden gratis.
 • Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg
  Zwijsenplein 1
  5038 TZ TILBURG
  www.fontys.nl/kunsten

  Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg: 13 kunstvak(docent)opleidingen onder één dak midden in een uniek gebouw in Tilburg centrum waaronder de bacheloropleidingen Vormgeving (ArtCoDe) en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (ABV).
 • Ro-Nalt Schrauwen
  Kardinaal Alfrinkstraat 40
  5046 HS TILBURG
  www.schrauwen.biz

  Mijn naam is Ro-Nalt Schrauwen (1961, Dordrecht) uit Tilburg. In de late jaren 70 ben ik opgeleid tot edelsmid in Schoonhoven, alwaar mijn interesse in vorm en beeld uitgediept is. Vanaf 2000 heb ik me ontwikkeld tot beeldhouwer en vormgever van collages en installaties. Mijn beelden bestaan uit verschillende technieken en benaderingen: En Taille Directe, Amorf en surrealistisch/realistisch. In mijn collages en installaties laat ik mij inspireren door het getal 7 en de religieuze invulling daarvan. Daarbij verken ik de grens van wat men betamelijk vindt en wanneer niet meer.
 • Tilburgse Kunstkring
  Griegstraat 651
  5011 HN TILBURG
  www.tilburgsekunstkring.nl

  In het tweede weekend van de Nationale Kunstweek 2015 organiseren wij een expositie van het werk van onze leden, op 14 en 15 november.
naar boven

Uithoorn

 • Atelier de Penseelstreek
  Potgieterlaan 16
  1422 AZ UITHOORN
  www.atelier-penseelstreek-uithoorn.nl

  In atelier de Penseelstreek worden – al 23 jaar! – schildercursussen, workshops en verjaardagspartijtjes georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Er wordt in kleine groepen van maximaal 8 personen gewerkt, waardoor er veel persoonlijke aandacht mogelijk is. Tijdens de Nationale Kunstweek zal op zaterdag 7 november het atelier open zijn van 15.00 tot 17.00 uur. Men kan dan gratis deelnemen aan een kleine schilderworkshop. Bovendien is het mogelijk informatie te krijgen over de cursussen en U kunt zich opgeven voor een korte cursus voor volwassenen in januari. Elke bezoeker ontvangt een set van 2 kunstkaarten en voor de kinderen is er een creatieve verrassing. U bent van harte welkom tijdens deze open dag in Atelier de Penseelstreek.
naar boven

Utrecht

 • Morren Galleries
  Oudegracht 340
  3511 PM UTRECHT
  www.morrengalleries.nl

  Morren Galleries is al 23 jaar specialist in hedendaagse kunst, met een breed scala aan kunstenaars. Gevestigd in monumentale panden in het museumkwartier in Utrecht en het Spiegelkwartier in Amsterdam. Op beide locaties is een deel van het pand gereserveerd voor de Portretwinkel. Hier wordt bemiddeld in portretten in opdracht voor mens en dier.
naar boven

Venray

 • Ton Boudewijns
  Kerkpad 1
  5801 BK VENRAY
naar boven

Vorden

naar boven

Waalwijk

 • TiCreA van Marion Timmermans
  Villa Spaanse Ruiter 60
  5146 AJ WAALWIJK
  www.mariontimmermans.nl

  <p> Tijdens de Kunstweek is er een open atelier gepland, waarin je kunt meedoen aan de dagelijkse workshop klein portret of een klein beeld boetseren. Ook kun je snuffelen aan klei als je nog nooit geboetseerd hebt en leg ik je uit wat er in mijn cursussen en workshops gedaan wordt. Mijn huis en tuin zijn in deze week ingericht als expositieruimte met beelden en schilderijen van mijn hand. Wil je mij komen bezoeken graag een mailtje vooraf (<a href="mailto:info@mariontimmermans.nl">info@mariontimmermans.nl</a>). Open van 8 tot en met 13 november 2015 van 13.00 tot 17.00 uur.</p>
naar boven

Waarland

naar boven

Wijk aan Zee

 • Kunst Ontmoetings Plek van Wijk aan Zee
  Voorstraat 12
  1949 BH WIJK AAN ZEE
  kopvanwaz.org/
naar boven

Wognum

 • Martijn Weiffenbach
  Westeinderweg 61
  1687 PM WOGNUM
  www.amwstillevens.nl

  Martijn Weiffenbach - olieverf op paneel. De onderwerpen die ik voor mijn schilderijen kies zijn vaak eenvoudig en herkenbaar. Ik probeer niet alle schildertechnieken in een schilderij te proppen, maar concentreer mij meer op één of twee objecten in al zijn schoonheid. Bijvoorbeeld het schilderen van een kommetje. Daar is, voordat ik het als onderwerp kies, al eindeloos over nagedacht door bijvoorbeeld een industrieel ontwerper, om tot deze prachtige vorm te komen. De achter- en ondergronden houd ik dan ook bewust (bijna grafisch) strak, eenvoudig en letterlijk op de achtergrond. De achter- en ondergrondkleuren zijn bescheiden t.o.v. het onderwerp, maar wel in harmonie zodat het één geheel vormt en het onderwerp als het ware naar voren duwt. Zo kijk je niet naar mijn schilderij, maar naar een mooi kommetje die je bijna van het schilderij kan afplukken.
naar boven

Workum

naar boven

Zandvoort

 • Susanne Simons
  Van Speijkstraat 154
  2041 KM ZANDVOORT
naar boven

Zeewolde

 • ArtXpoze, kunstuitleen, galerie en lijstenmakerij
  Krachtenveld 52
  ZEEWOLDE


  ArtXpoze in Zeewolde is een Kunstuitleen en Galerie met betaalbare hedendaagse kunst die zowel te huur als te koop is. De collectie bestaat uit ca. 2000 werken. In de Lijstenmakerij is een ruime sortering houten en aluminium lijsten, samen met honderden kleuren passepartouts en diverse glassoorten. Hiermee kunnen we vrijwel alles voor U inlijsten. Daarnaast zijn we specialist in ophangsystemen, is er een eigen restaurator voor het reinigen en repareren/restaureren van uw schilderijen en hebben we een samenwerkingsverband met een goede interieur-en lichtadviseur.
naar boven

Zegveld

 • Galerie Buitenplaats De Blauwe Meije
  Meije 300
  3474 MD ZEGVELD
  www.deblauwemeije.nl

  Galerie Buitenplaats, De Blauwe Meije, Kunst in de Natuur Tour Nieuwkoopse plassen/Meije. Buitenplaats Galerie met beeldentuin bij Nieuwkoopse plassen combineert high wines/Tea en foodwalks met kunstexposities zie ook kunst in de natuur tour van deblauwemeije.nl.
naar boven

Zeist

naar boven

Zoetermeer

 • G. Michels-Weerdesteijn
  Kaagkade 75
  2725 AV ZOETERMEER
naar boven

Zuid-Scharwoude

 • Aurora Art Gallery
  Sportlaan 54-B
  1722 XK ZUID-SCHARWOUDE
  www.aurora-art.com

  Aurora Art is onderdeel van Aurora Productions vof, sinds 1986 uitgeverij van hedendaagse kunst. Met de Aurora Art Gallery willen wij ruimte bieden aan het originele werk, niet alleen van de kunstenaars waar wij werk van uitgeven in de vorm van kaarten, posters en boeken, maar ook van anderen die in onze lijn passen. Verder organiseren wij lezingen over kunst in de intieme setting van onze huis-galerie* en bieden wij u de mogelijkheid werken uit onze collectie te huren en/of te kopen. Ons doel is verdieping te bewerkstelligen in de beleving van kunst. Bezig zijn met kunst is immers een nooit eindigend avontuur. Wie kan zeggen wat kunst eigenlijk is? Hoe kijken we? Waar letten we op als we voor een schilderij of beeld staan? Welke laag wordt er in ons aangesproken en wat beweegt de kunstenaar? Deze en andere vragen stellen wij graag aan de orde tijdens presentaties van kunstenaars bij hun tentoongestelde werk en bij lezingen door kunsthistorici.
naar boven

Zwammerdam

 • De BeeldenTuin Zwammerdam
  Lindenhovestraat 2
  2471 XK ZWAMMERDAM
  www.debeeldentuin.com

  De BeeldenTuin in Zwammerdam heeft naast de bijzondere sculpturen uit Zimbabwe ook exposities van Nederlandse kunstenaars. Tijdens de Kunstweek zijn hier beelden te bewonderen van Bert Verboon en Gerard Bes en een prachtige schildercollectie van Ronald de Haas.
naar boven

Zweeloo

Stichting Kunstweek
Oeverkruid 13
4941 VV Raamsdonksveer
E   info@kunstweek.nl
T   0162 58 09 09