Gouden K'sIn 2020 hebben meer dan veertig gemeenten inwoners voorgedragen voor een Gouden K. Gouden K's worden toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. Omdat jaarlijks maximaal 10 Gouden K's worden toegekend, hebben een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek uit de voordrachten 10 personen geselecteerd.

De tien Gouden K's zijn toegekend aan, namens de gemeente Breda aan de heer Gerard van den Berg, namens de gemeente Eemnes aan mevrouw Monique Kropman, namens de gemeente Gemert-Bakel aan mevrouw Karin Snijders, namens de gemeente Halderberge aan de heer Arie Onnink, namens de gemeente Hellendoorn aan de heer Cees van Sparrentak, namens de gemeente Houten aan de heer Gijs van Kuijk, namens de gemeente Papendrecht aan de heer Bas den Hartog, namens de gemeente Rhenen aan mevrouw Fiete de Vries Feyens, namens de gemeente Stadskanaal de heer Pascal Bunk, namens de gemeente Vlaardingen aan de heer Leendert Droppert.

Iedere wethouder met Kunst en Cultuur in zijn of haar portefeuille kan elk jaar, afhankelijk van het aantal inwoners van de gemeente, een of twee inwoners van de gemeente voordragen voor toekenning van een Gouden K. Een voordracht moet onderbouwd zijn door een motivatie die klip en klaar de uitzonderlijke prestatie(s) verwoordt van betrokkene ten faveure van beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars.

De Gouden K is in immateriële zin een eervolle onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan hen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor, kort gesteld, beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars. De eervolle toekenning van een Gouden K wordt onderstreept met een speld met de letter K van Kunst.

Doel van de toekenning van Gouden K's is het benadrukken van de uitzonderlijke prestaties die de ontvangers van Gouden K's hebben geleverd, waarvoor zij hulde en een stoffelijke onderscheiding verdienen.

Inwoners van Nederlandse gemeenten die zich individueel of namens een organisatie op opvallend positieve wijze hebben ingezet voor het onder de aandacht brengen van beeldende kunst, voor vergroting van het bereik van en/of de waardering voor beeldende kunst en/of voor steun aan (activiteiten van) beeldend kunstenaars en/of het behoud van, de plaatsing van, of restauratie van een of meer kunstwerken, komen in aanmerking voor een Gouden K.

In voorgaande jaren werden de erespelden behorend bij de toegekende Gouden K's tegelijkertijd uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek (elk jaar in november). De corona restricties maken dat dit jaar helaas onmogelijk. De desbetreffende wethouders zullen hun winnaars nu in die week ieder afzonderlijk op gepaste wijze de erespeld in de vorm van een Gouden K overhandigen en in het zonnetje zetten.

In 2019 zijn de tien Gouden K's toegekend, namens de gemeente Almelo aan mevrouw Hanny Niessen, namens de gemeente Almere aan mevrouw Marie-Josée Röselaers, namens de gemeente De Bilt aan mevrouw Rita Maas, namens de gemeente Breda aan de heer Dennis Elbers, namens de gemeente Emmen aan de heer Dick Lubbersen, namens de gemeente IJsselstein aan de heer Bert Murk, namens de gemeente Meierijstad aan mevrouw Carin Simons, namens de gemeente Ouder-Amstel aan mevrouw Sonja Jansen, namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp aan mevrouw Mieke van der Kuij en namens de gemeente Veere aan mevrouw Kathrin Ginsberg.

In 2018 zijn de tien Gouden K's toegekend, namens de gemeente Bergeijk aan mevrouw Elly Verrijt, namens de gemeente Dongeradeel aan mevrouw Tanja van der Woude, namens de gemeente Emmen aan mevrouw Hannie Reijnierse, namens de gemeente Epe aan de heer Willem Dicou, namens de gemeente Harderwijk aan mevrouw Corien van der Meulen, namens de gemeente Hellendoorn aan mevrouw Lies van Zuidam, namens de gemeente Leusden aan mevrouw Margareth Degeling, namens de gemeente Urk aan de heer Henk Kapitein, namens de gemeente Veenendaal aan mevrouw Linette van Dijk en namens de gemeente Zundert aan mevrouw Mieke van Zundert.

Protocol van de Gouden K's

Stichting Kunstweek


Stichting Kunstweek
Oeverkruid 13
4941 VV Raamsdonksveer
info@kunstweek.nl
www.kunstweek.nl
Telefoon 0162 58 09 09
BTW NL8027.05.248.B01
KvK Tilburg 41100526
IBAN NL60 RABO 0315 7999 35
BIC RABONL2U

Bestuur

Raoul Locht, voorzitter
Els van Lent, penningmeester en secretaris
Ward Aerts, lid
Peter Buisman, lid
Adjan Pepers, lid

Medewerkers

Ashton Broeders, project manager
Els van Lent, office-/project manager
Raoul Locht, project manager

Plus

Ruim 100 vrijwilligers
Comité van aanbeveling
Ambassadeurs

Privacy verklaring

Uw privacy is belangrijk en daarom waarborgen wij die in onze privacy verklaring.

Overname van teksten is toegestaan. Overname van afbeeldingen uitsluitend na schriftelijk toestemming van de Kunstweek.

Algemene voorwaarden

Hier vindt u de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op de aankoop van onze producten: klik hier.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Klik hier.

Disclaimer

Stichting Kunstweek
Oeverkruid 13
4941 VV Raamsdonksveer
E   info@kunstweek.nl
T   0162 58 09 09