Kunstweek 2018

In 2018 vindt de Kunstweek plaats in de tweede volle week van november, namelijk 10 t/m 18 november. Tijdens het openingsweekend op vinden de Nationale Kunstdagen plaats, in het weede weekend kunt u een bezoek brengen aan diverse ateliers tijdens het Landelijke Atelierweekend.

Enkele Kunstweek 2018 deelnemers:
Galerie Studio ImSpa (Ridderkerk)
Nationale Kunstdagen (Nieuwegein)Landelijk Atelierweekend

Het Landelijk Atelier Weekend is op 17 en 18 november 2018. Tijdens dit weekend stellen beroepskunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden.Kunststad van het jaar

Elk jaar wordt de Kunststad van het jaar gekozen. Hier leest u alles over de verkiezing.

Kunststad van het jaar

Agenda Kunstweek 2018

9 november 2018 bekendmaking Kunstenaar van het jaar
9, 10 en 11 november 2018: kunstbeurs Nationale Kunstdagen
10 november 2018: uitreiking trofee Kunststad van het jaar
10 november 2018: verschijning Jaarboek Kunstenaars 2019
17 en 18 november 2018: Landelijk Atelierweekend
10 t/m 18 november 2018: Nationale Kunstweek


Het Jaarboek Kunstenaars


De nieuwe editie 2018 is verschenen.
Presentaties met foto's van werken van circa 160 Nederlandse kunstenaars en bijdragen van bekende Nederlandse kunstliefhebbers. Hardcover, volledig full colour en gebonden, op A4 formaat.

Hier te bestellen

Top 100 kunstverzamelaars

Voor de vijfde maal zijn de belangrijkste levende Nederlandse kunstverzamelaars bekend gemaakt. De opsomming telt 14 mutaties ten opzichte van de vorige editie. De namen van de collectioneurs, hun huidige of verleden professies en de signaturen van hun verzamelingen vindt u hier.
Top 100 kunstverzamelaars

Cohen's Choice

Een voor Nederland zeer bijzonder kunstboek. Het boek is bij Stichting Kunstweek met korting verkrijgbaar.
Bestel Cohen's Choice  met korting

Beeldende kunst in Nederland

Van deze serie zijn intussen 5 edities verschenen: prachtige boeken met schitterende foto's van kunst van Nederlandse kunstenaars.
Meer informatie en bestelformulier

Elk jaar een ander kunstwerk

Elke Nederlandse gemeente kan jaarlijks een ander kunstwerk van een lokale kunstenaar op een wisselsokkel geplaatst krijgen op een door de gemeente bepaalde plaats binnen de gemeente. Het kunstwerk wordt gekozen met een verkiezing waarbij de inwoners van de gemeente en een jury betrokken zijn. Stichting Kunstweek neemt alle organisatorische werkzaamheden, alle correspondentie, het bewaken van de procedure tot en met de plaatsing van het kunstwerk op zich.
Hier leest u de details

Kunstenaar van het Jaar 2018

Uit acht finalisten is Theo Jansen als Kunstenaar van het jaar 2018 gekozen. Op de tweede plaats eindigt Daan Roosegaarde, gevolgd door Isabella Werkhoven en Elise van der Linden. Op de vijfde t/m achtste plaats eindigen respectievelijk Iris van Herpen, Marlene Dumas, Marc Mulders en Levi van Veluw. Zij voeren ook de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars aan, de lijst waarin jaarlijks de honderd meest gewaardeerde Nederlandse beeldend kunstenaars zijn opgenomen.EnglishDeutschFrançais